Capoeira

Capoeira is een spectaculaire Braziliaanse vechtkunst. Een mix van gevecht, dans, acrobatiek, instrumenten en muziek. Door het beoefenen van Capoeira werk je aan de weerbaarheid, soepelheid en conditie van je lichaam.

Wil je weten of Capoeira iets voor jou is? Kom langs voor een gratis proefles en maak kennis met deze bijzondere vechtkunst! 

Wij verzorgen lessen in: Utrecht, Houten, Leidsche Rijn, Vleuten, IJsselstein, Zeist

CAPOEIRA, EEN BRAZILIAANSE VECHTKUNST

Capoeira is een spectaculaire vechtkunst uit Brazilië; een verrassende mix van gevecht, dans en acrobatiek.
 

Wanneer je naar capoeira kijkt, laat je dan niet misleiden door de acrobatische sierlijkheid. Dit is immers een vechtkunst die door Afrikaanse slaven in Brazilië ontwikkeld is om zichzelf te verdedigen, terwijl ze hun opzichters lieten denken dat ze aan het dansen waren. Maar de sierlijke bewegingen zijn zowel mooi als meedogenloos!

Foto: MarkFotografeert.nl

Capoeira is een sport die rijk aan cultuur en traditie is. Ritme en muziek zijn hierbij zeer belangrijk. De traditionele capoeira-muziek, gespeeld in de ‘roda’ (kring) zorgt voor explosieve energie bij de spelers.

Foto: MarkFotografeert.nl

Door de bewegingen van Capoeira komen nagenoeg alle spiergroepen aan bod, het is een complete Work Out, waarbij je naast jezelf weerbaarder te maken ook werkt aan de soepelheid en conditie van je lichaam.

Foto: oopsfotos.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Capoeira is door iedereen te beoefenen!